Helletocht vol sportieve uitdaging

Helletocht foto 08112009-IMGP9081 Helletocht (veldtourtocht) vol uitdagingen

DE LUTTE – Voor de achttiende keer staat de Helletocht geprogrammeerd. Na 2 jaar slecht weer en matige opkomst hopen we dit jaar meer succes te hebben. De toertocht voor mountainbikes doet zijn naam alle eer aan. Het parcours over het heuvelachtige terrein rond het dorp De Lutte ervaren de deelnemers als zwaar en op sommige trajecten van het terrein is het voor menigeen behoorlijk afzien. Dat belet vele sporters niet om elk jaar weer present te zijn bij de jaarlijkse editie van de Helletocht.

De toertocht wordt gehouden onder auspiciën van de NFTU. De landelijke wielerunie heeft de Lutter wedstrijd gekwalificeerd met twee sterren. Daarmee voldoet de organiserende wielerclub De Lutte aan een aantal voorwaarden en vastgestelde kwaliteitseisen.

>> Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden van 30, 45 en 55 kilometer.

Helletocht foto 08112009-IMGP9101De sportieve uitdaging van de ATB-rit moet worden gezocht in de soms stevige klimpartijen en steile afdalingen over de Lutter heuvels Tankenberg, Hakenberg en Paasberg. De route is voorzien van single tracks en speciaal opengestelde paden .Onderweg is een pauze ingelast, waar de mountainbikers een versnapering wordt aangeboden. Om de veiligheid en een goed verloop van de toertocht te waarborgen dienen de rijders zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie en de geldende gedragsregels voor veldtoertochten.

Zondag 13 november 2016 kan worden gestart tussen 08.30 en 10.00 op de gewijzigde locatie Sporthal de Luttermolen in De Lutte. Op deze locatie is voldoende parkeergelegenheid en is het eenvoudigste te bereiken vanaf de A1 afrit 31 direct aan de linkerkant. De kosten voor deelname zijn voor NTFU leden € 4.- en overige €5.-. Er kan gebruik worden gemaakt van Scan en Go. De routes zijn volledig uitgepijld.

Na afloop is er de gelegenheid om te douchen ,de fiets schoon te spuiten en of een versnapering te benuttigen in de kantine van de sporthal. Voor nadere informatie of opgave kunt u terecht bij Michiel Westerik, tel 06-21862187 of email info@wielerclubdelutte.nl of stuur een reactie via ons contactformulier.

Technische ondersteuning
Op de start en rustplaats is technische ondersteuning en EHBO aanwezig.