Helletocht (veldtourtocht) vol uitdagingen

Na afwezigheid i.v.m COVID-19 staat eindelijk onze Helletocht weer op het programma. De toertocht voor ATB-ers doet zijn naam alle eer aan. Het parcours over het heuvelachtige terrein rond het dorp De Lutte ervaren de deelnemers als zwaar en op sommige trajecten van het terrein is het voor menigeen behoorlijk afzien. Dit belet vele sporters niet om elk jaar weer present te zijn bij de jaarlijkse editie van de Helletocht. De toertocht wordt gehouden onder auspiciën van de NFTU. De landelijke wielerunie heeft de Lutter wedstrijd gekwalificeerd met twee sterren. Daarmee voldoet de organiserende wielerclub De Lutte aan een aantal voorwaarden en vastgestelde kwaliteitseisen.

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden van 30, 45 en 55 kilometer.

De sportieve uitdaging van de ATB-rit moet worden gezocht in de soms stevige klimpartijen en steile afdalingen over de Lutter heuvels Tankenberg, Hakenberg en Paasberg.

De route is voorzien van single tracks en speciaal opengestelde paden .Onderweg is een pauze ingelast, waar de mountainbikers een versnapering wordt aangeboden. Om de veiligheid en een goed verloop van de toertocht te waarborgen dienen de rijders zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie en de geldende gedragsregels voor veldtoertochten.

Zondag 31 Oktober 2021 kan worden gestart tussen 08.30 en 10.00 bij de  Sporthal de Luttermolen in De Lutte. Op deze locatie is voldoende parkeergelegenheid en is het eenvoudigste te bereiken vanaf de A1 afrit 31 direct aan de linkerkant.

Inschrijving
Inschrijving kan op de dag zelf en de kosten voor deelname zijn voor NTFU leden €4.- en overige €5.-. Er kan gebruik worden gemaakt van Scan en Go. De routes zijn volledig uitgepijld.

Technische ondersteuning
Op de rustplaats is technische ondersteuning aanwezig.

[two_third_last]

[/two_third_last]