17de “Mountainbiken Rondom de Hellehond”

17de “Mountainbiken Rondom de Hellehond” belooft opnieuw spektakel na een succesvolle ronde vorig jaar.

Aansluitend op de opening van de 37ste Hellehondsdagen wordt vrijdag 27 juni om 19.30 uur het startschot gelost voor de inmiddels traditionele mountainbikewedstrijd “Rondom de Hellehond”. Een “Wilde Koers” voor niet-licentierijders zoals die vroeger veelal in dorpsgemeenschappen werden georganiseerd en tegenwoordig vrijwel nergens meer te vinden is. In het dorp De Lutte daarentegen weet de organisatie van Wielerclub De Lutte het befaamde “rondje om de kerk” toch al vele jaren in stand te houden.

Wedstrijd voor de jeugd
Om 18.30 uur start de wedstrijd voor de jeugd van de basisschool. Vorig jaar kwam een grote groep deelnemertjes bij de kleine versie van ‘Rondom de Hellehond’ aan de start. Voor de snelste drie in elke categorie zijn er medailles te verdienen, zodat er fanatiek kan worden gestreden voor een plek op het podium. Na afloop van de koers mogen alle kinderen op de beruchte Col du Plexat klimmen om een leuk presentje in ontvangst te nemen. Uiteraard zijn er dit jaar weer mooi prijzen te winnen.

Voor en tijdens de wedstrijd zijn zo’n dertig vrijwilligers van de organisatie actief om er een geslaagd wielerspektakel van te maken waarbij de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers centraal staat. De organisatie rekent opnieuw op een flink deelnemersveld.
Afgelopen jaar fietsten er in totaal maar liefst zestien dames mee. De Lutte, met Gerrit Rekers als trainer/coach, kwam afgelopen jaar met een sterke afvaardiging dames naar de koers en hopelijk zullen zij dit jaar ook wederom de weg naar De Hellehond vinden.
De dames fietsen 45 minuten; de heren mogen na een uur uitmaken wie na afloop op het podium in de feesttent de ereprijzen in ontvangst mogen nemen. Net als vorig jaar is er weer een nieuw “Club Kampioens-shirt” voor de snelste clubrenner. Deze zal verdedigd worden door de winnaar van vorig jaar Joost Schasfoort.

Het parcours van dit wielerspektakel voert door de Dorpsstraat over col du Plexat, Kerkenbos, Boerrigterstraat , Plechelmusstraat, Beatrixstraat en via de Irenestraat weer naar start en finish.

De kundige speaker Charles Haarman zal de toeschouwers tijdens de wedstrijd met smeuïge uitspraken van alle wetenswaardigheden op de hoogte houden. Een ervaren jury tekent voor een goede registratie van het deelnemersveld.
Uiteraard is met de deelname aan “Rondom de Hellehond” het plezier het allerbelangrijkste, maar daarnaast zal er ook flink gestreden worden om de prijzen. De mountainbikers van W.C. De Lutte zullen dit jaar wederom beslagen ter ijs komen en zijn daarom al volop in training.
Dit jaar zijn er ook weer mooie premies te verdienen, deze gaan niet alleen naar de snellere rijders maar zijn te winnen door alle deelnemers.

Dit jaar mogen ook weer fietsen met 29”wielen meedoen.
Deelnemen geldt alleen voor renners die geen licentie hebben!!

Het organisatieteam van ‘Rondom de Hellehond’ vraagt uw medewerking:
Wilt u uw auto voor 17.00 uur van het parcours zetten zodat wij de route veilig kunnen afzetten.?
Wilt u uw hond aangelijnd houden tijdens de wedstrijd? Alvast dank voor uw medewerking.

Opgave via mail chaarman@rocvantwente.nl of tel 06-55723742