Algemeen

De wielerclub in De Lutte is ontstaan uit een groep fanatieke schaatsers die hun conditie ook in de zomer op pijl wilden houden. Zij hebben een wielerafdeling binnen Ijsclub De Lutte opgericht. Deze groep is in de loop der jaren gegroeid tot ongeveer 60 fietsers.
Op 3 februari 2016 is de Wielerclub De Lutte afgesplitst van de ijsclub en is daarmee een zelfstandige vereniging geworden.

De trainigsritten van de club zijn op zondagmorgen. En in de periode april t/m september, wanneer het buiten langer licht is, op de dinsdagavond. I.v.m. verschillende prestatieniveaus van fietsers kennen we vier verschillende groepen met elk hun eigen snelheid.

In principe wordt er van april tot en met september op de racefiets gefietst. In het winterseizoen alleen op de zondagochtend met de mountainbike. Op de zondagmorgen proberen we regelmatig een toertocht in de omgeving te rijden.

Dinsdag avond starten we om 18:30 en zondagochtend om 9:00. De startplaats is bij Bakkerij Wantia aan de Dorpsstraat in de Lutte.

We organiseren vanuit de club verschillende evenementen. De belangrijkste zijn de Helletocht in november op de mountainbike, onder de vlag van NTFU. En tijdens de Hellehondsdagen in juli wordt de MTB wedstrijd “Rondom de Hellehond” georganiseerd. Daarnaast organiseren we binnen de club elk jaar een weekend weg, een MTB Tijdrit, de Hermannsweg door het Teutoburgerwald en een 200km tocht voor de liefhebbers. Als seizoen afsluiter maken we met de racefiets een mooie ronde waarbij we Café – Restaurant Fraans Marie bezoeken voor een kop koffie met lekkere appeltaart.