‘RONDOM DE HELLEHOND’ 2019

DATUM
Vrijdag 5 juli 2019

TIJDSTIP
19:30 uur Dames en heren

LOCATIE
Dorpskern

OMSCHRIJVING
Het startschot van de 21e editie van de mountainbikewedstrijd ‘Rondom de Hellehond’ is tevens het startschot voor de Hellehondsdagen. Vrijdag 5 juli om 19:30 uur wordt het startschot gelost voor de inmiddels traditionele mountainbikewedstrijd. Een wedstrijd die georganiseerd wordt door de actieve wielerclub De Lutte. De fietsgroep kent inmiddels zo’n 65 leden.

Traditiegetrouw start het dorpsfeest met deze zinderende en bloedstollende wedstrijd. Sportieve Lutternaren, maar ook mensen van buiten ons dorp, fietsen zich op deze avond hun longen uit hun lijf. Spektakel gegarandeerd!

De beklimming van de inmiddels beruchte ‘Col du Plexat’ en het ludieke commentaar van Charles Haarman & Anne Dierselhuis zorgen ervoor dat ook de wat minder sportieve toeschouwer zich geen moment zal vervelen.

TEAMS
U kunt zich dit jaar ook inschrijving als team met 2 personen. De Teams kunnen ieders hun eigen tactiek plan maken voor een optimale race. Afgelopen jaar is het concept enthousiast ontvangen en hopen op meer teams die zich inschrijven. Hiervoor hebben we een klassement Heren, Dames en Mix. Dit team concept maakt het toegankelijk voor jong en oud om eens samen te fietsen. Minimum leeftijd 14 jaar.
De organisatie rekent opnieuw op een flink deelnemersveld. De dames fietsen 45 minuten; de heren en duo’s mogen na een uur uitmaken wie na afloop op het podium in de feesttent de ereprijzen in ontvangst mag nemen.
Een ervaren jury tekent voor een goede registratie van het deelnemersveld, er wordt een klassement opgemaakt voor de drie snelste clubleden van de wielerclub De Lutte en een algemeen klassement voor de beste drie dames en heren en dit jaar de eerste duo’s in de categorie Heren, Dames en Mix. Deze prijzen worden direct na de wedstrijd uitgereikt in de feesttent.

PREMIES
Tijdens de wedstrijd zijn er dit jaar ook weer mooie premies te verdienen, deze gaan niet alleen naar de snellere rijders maar ook voor de recreatieve deelnemers zodat velen een extra beloning voor hun prestatie krijgen.

DAMES EN HEREN
De start van de wedstrijd voor de teams en heren zal plaatsvinden om 19:30 uur en dames 1 minuut later. De deelnemers kunnen hun startnummers ophalen tussen 18:15 uur en 19:00 uur in de zaal van de Vereeniging aan de Dorpsstraat. Om 19:00 uur is de voorbespreking in de Vereeniging om de (veiligheids)regels en wijzigingen te bespreken.
Er zullen weer diverse leuke premies te verdienen zijn. De prijsuitreiking zal plaatsvinden om ± 20:30 uur in de feesttent.

AANMELDEN
Deze wedstrijd is voor NIET wedstrijd licentie houders, dus voor amateurs. Dit maakt het net was leuker en gezelliger om mee te doen. Om u aan te melden vult u onderstaand aanmeldingsformulier in.
Het inschrijfgeld bedraagt per persoon € 10,- (waarvan € 5,- borg voor het startnummer, bij inlevering van het startnummer ontvangt u de borg terug). Voor de teams is totaal dus € 20 (met € 10,- borg) U dient het inschrijfgeld te betalen op het moment dat u uw startnummer af komt halen.

Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 4 juli.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Visschedijk – 06-23639436 of via mark.visschedijk@hotmail.com

KLIK HIER om u aan te melden voor de individuele race

KLIK HIER om u aan te melden voor de team race